A békés Harcos: fiatalok forradalma Spanyolo-ban és Görög honban (8 bejegyzések)

• Profile picture of Agota,Ruzsa Agota,Ruzsa said 11 hónap, 2 hét telt el a bejegyzés óta:

Május 9-12-n tartottunk egy izgalmas és nagyon eredményes ART of Hosting- A Beszélget?-körök m?vészete képzést…majd ezt követ?en egy hét múlva Madridban vagyok és teljesen véletlen a Puerta del SOL melletti kis panzióban lakunk egy csoport tanárral, akik a rendszergondolkodást alkalmazzák az iskolai tanulásban. S hol találjuk magunkat??? A spanyol forradalom kell?s közepén…ami az önszervez?dés, az open space, a cafe beszélgetések, az er?szak és minden nem? politikától mentes együttlétek felemel? és valóban értékteremt? köreiben. nem vezérszónokok szólnak a néphez, a “tömeghez”, hanem felel?s és elkötelezett fiatalok önmaguk ÉS a világ alapkérdéseit taglalják vita, beszólások, hangoskodások és er?szakos meggy?zések nélkül..egymásra figyelve, egymást végig hallgatva és tetszésüket csendesen, tenyér integetéssel kifejezve és a javaslatokat ilyenkor felírják, rögzítik és a szót tovább adják… felemel? volt a szomszédos téren május 21-n látni 15-20 témacsoportot, földre ülve körbe-körbe és egymást nem zavarva beszélgetnek és beszélgetnek ” conversations that matter ” ahogy a TWC mondja. híreket küldünk err?l mindenova, mindenkinek az Art of Hosting körökben, s aztán jön a hír a görögországi hasonlóan felemel? beszélgetésekr?l.. majd látom, hogy nálunk is…you tube-on már magyarul is közvetít valaki!
    http://youtu.be/2gePRInk3Do, és http://youtu.be/v–5xV34fcY

és most holnap!! 6h-kor nálunk is a Szabadság téren is…

Légy jelen, adj teret, kint és bent.
    A ter-em-t? térben kiTÁRuló tudatunk
    TÁR-saddá válunk egy békés TÁRSad-alomban…

• Profile picture of admin admin said 11 hónap, 2 hét telt el a bejegyzés óta:

Igen, igen, igen!
    Engem ez a film dobogtatott meg! Találkozunk este:

• Profile picture of Somhegyi Tamás Somhegyi Tamás said 11 hónap, 2 hét telt el a bejegyzés óta:

Az én szívemet is megdobogtatják ezek a hírek. Együtt vagyok veletek, velük, velünk. Most nem leszek ott a beszélgetéseken, de szeretnék egy fontos gondolatot hozzátenni a nagy párbeszédhez: Szép és jó, hogy tör?djünk a diákokkal, az öregekkel, a munkanélküliekkel, az alkalmazottakkal. De az egyenl?ség szellemében ugyanúgy kell tör?dnünk a vállalkozókkal is! Nem szabad elfelejtenünk, hogy ?k a gazdasági fejl?dés motorjai, ?k a munkaadók, ?k vállalják az üzleti kockázatot az újdonságok kifejlesztésében. Az ? általuk megálmodott, megvalósított és elterjesztett javakat élvezzük mindannyian! Legyenek ?k is részesei az össztársadalmi megbeszélésnek!

• Profile picture of Agota,Ruzsa Agota,Ruzsa said 11 hónap, 2 hét telt el a bejegyzés óta:

Igen, tamás—egyetértek, hisz az alapokat kell áttervezni és ahhoz minden vállalkozó szellem és vállalkozói képesség szükséges…itt csak az maradhat ki, aki kihagyja magát—bízom benne, hogy mostanra mi itt Mo-n is komoly tudati váltásban képesek vagyunk egy új és paradigmatikus mélység? váltásra…

• Profile picture of Somhegyi Tamás Somhegyi Tamás said 11 hónap, 2 hét telt el a bejegyzés óta:

Kedves Ágota!
    Köszönöm, és örülök. Egy kicsit félve írtam az el?z? hozzászólásomat, mert igen gyakran a “forradalmak” a munkaadók ellen szoktak fordulni. Viszont én, mint zeneszerz?, a béke és a humánum híve, meg vagyok gy?z?dve arról, hogy békét csak békésen lehet elérni -másrészt viszont, mint vállalkozásfejleszt? (www.vallalkozasdoktor.hu), arról is meg vagyok gy?z?dve, hogy a vállalkozóktól nem elvenni kell, hanem együttm?ködni velük.
    Annak is kimondottan örülök, hogy teneked a vállalkozóról a vállalkozó szellem és a vállalkozó képesség jut az eszedbe. Mert természetesen az ilyen vállalkozókról beszélek én is.
    És abban is nagyon bízom, hogy mostanra MO-n elegend? “tudati változás” következett be egy alkotó szellem?, együttm?ködést alkalmazó és együttm?ködést fejleszt? “paradigma mélység? váltáshoz”.
    Egy ilyen folyamatba szeretném beletenni a magam kicsi részét én is.

ja, de jó! hát tegyük..minél többen és minél tudatosabban…itt valami nagyon szép van kialakulóban…ennek bels? térképe már ott Madridban megérintett. Ahol nem a munkanélküliek pártja vagy szakszervezete támadt a munkaadó, húsos fazék birtoklókra, hogy elvegyen t?lük valamennyit…sokkal inkább egy mindent átölel? és megújító világot éreztem meg, ahol nem kell a 82 éves egészséges néninek kiugrani a 4.emeletr?l, mert 44nm önkormányzati lakásából átköltöztetnék egy jelent?sen kisebbre és máshova ( Újpalota, most hétf? reggel ) vagy nem kell egy vállalkozónak, akinek um. jól megy, beleszakadnia, hogy ne mondjon ‘nem’-t, mert akkor kiesik az öldökl? harc rostáján és hogy ne kelljen a fiataloknak értelmetlen és léleköl?, a kreativítást és tudását teljesen lenullázó munkát és jöv?t látni….stb.. tudnánk folytatni bizonyára..

Szuper! Akkor már ketten vagyunk! De jó, így, megértve lenni! Köszi még egyszer!

• Profile picture of László Johanna László Johanna said 11 hónap, 2 hét telt el a bejegyzés óta:

Kedves Mindenki! Talán már tudtok róla, de egy kis információ: a spanyol, görög, francia etc. fiatalokon kívül a magyar fiatalok is szervezkednek, ma este 18-tól (a tervek szerint reggel 6-ig) lesz a Térfoglaló – VALÓDI DEMOKRÁCIÁT MOST! c. rendezvény (Budapesten, a Szabadság téren), ami a szolidaritás vállalása mellett a részvételi demokrácia megtapasztalásáról szól. Ezt beszélgetések, párbeszédkörök által tervezzük, ha lesz kedvük a jelenlév?knek. Gyertek! Itt b?vebb információ található: https://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=114470155307522