Sziasztok!
Nagyon jó elképzelés, hiszen a kert, a földm?velés – noha munka is, de igazán ki tud kapcsolni a szellemi munka fáradalmaiból. Nem beszélve a megtermelt élelem gyakorlati hasznáról. A legjobb azonban az – szerintem – hogy közösséget formál. Manapság kertben dogozni, higgyétek el nekem már vidéken sem divat, különösen nem kalákában mint régen, gyermekkoromban. Ha nincs zöldség – Tesco, ha nincs hús – szintén (ez nem reklám). Én vidéken lakom és dolgozom is közösségi munkásként (Szécsényi Gyerekesély Program), s próbálkoztunk mi már sok mindennel, hogy alakítsunk egy jó kis csapatot, eleinte kevesebb sikerrel. De úgy néz ki, hogy a közös kertm?veléssel – talán a korábbi, cs?döt mondott szociális földprogramok emléke miatt – még nem próbálkoztunk. Hogy ez pont Pesten jutott eszébe valakinek, az akár még szégyen is lehetne egy vidéki szocmunkásra nézve, de nem tartom annak. Az pedig, hogy egészségesebb a a hipermarketben vásárolt dél-amerikai, agyon gombaöl?szerezett zöldség, mint a pesti, abban nem vagyok biztos. Sok sikert a munkátokhoz!