Kedves Mindenki!
2010. októberi ?szi szünetben:
– voltunk színházban, múzeumban, Körösök Völgye Egyesületnél, MC Donald’s- ban enni és ezt mind egyazon napon a Békés Megyei pályázatnak köszönhet?en ( 20 f? hátrányos helyzet? fiatallal, ingyenesen )
- rendeztünk egy bulizós estét karaoke-val, amikor Ki-Mit-Tud-ot tartottunk (résztvev? fiatal kb. 25 f?)
2010.december
- mikulásváró kézm?ves foglalkozást tartottunk: Brigi tud koszorút készíteni, Erika szalmából készült díszeket készített, én gipszmintákkal, képkerettel és papírból készíthet? hópehely formájú ablakdísszel készültem (ovodások, kisiskolások is voltak, kb:30 f?)
- a Békés Megyei Néptáncszövetségl Táncházat tartott nálunk kézm?ves foglalkozással egybekötve az egyik szombat délután (kb: 40 f? minden korosztályból, a nagyszül?k csak nézték )
- Karácsony el?tt már a téli szünetben karácsonyi bulit rendeztünk, abból állt, hogy bemutattuk a lányom (12 éves) által készített videoklippet amit az eddigi rendezvényeinken készült képekb?l készített ( 4 perces a klipp, számítógép segítségével készítette, a képek összhangban vannak az aláfestett zenével)+ filmet néztünk
- két ünnep között Bagoly- maratont rendeztünk ez kifejezetten a kockák kérése volt
( abból áll, hogy azok a fiatalok akik szeretnek számítógépen játszani ( voltak akik a sajátjukat hozatták be szül?kkel ) azok most egy légtérben játszanak, közösen, mindenki egy-egy számítógép el?tt ül és addig gépezik alvás nélkül ameddig bírja, természetesen volt óránként megszabott pihen?id?, kajaid?…Semmi serkent?t nem vehettek magukhoz pl: kávé, energiaital. Brigi vigyázott rájuk nappal, én meg este 18 órától reggelig, hogy senkinek ne legyen semmi baja )
Nagy sikere van nálunk a közösségben, rendszeresen, szünetekben kérik a fiatalok, 1,5 napig bírta a gy?ztes alvás nélkül a gépezést aki egy21 éves fiatal srác
- szilveszterkor volt szilveszteri buli, minden számítógép el?tt ültek fiatalok, volt aki behozta otthonról a sajátját csakhogy közösségben lehessen és közben filmet vetítettünk a falra, éjfélkor lelocsoltam mindenkit kölyökpezsg?vel, én voltam velük éjszaka, vittem a saját gyerekeimet is, nagyon jó volt a hangulat
Életemben nem gondoltam, hogy a Teleházban is fogok aludni.
Az iskolaszüneteket tudjuk s?r?bbé tenni. Én úgy gondolom, hogy ezekkel a semmi különös de mégis együtt vagyunk dolgokkal a helyi fiatalokat összetartjuk és tudják, hogy erre a helyre és ránk számíthatnak. A szül?k minden alkalomra küldenek süteményt vagy üdít?t és nem a saját gyerekeiknek, hanem a közösségnek.
Számomra fergeteges élmények ezek és nagyon jó érzés!!!
A hivatalból már nem zaklatnak bennünket, nem jelenik meg rosszindulatú cikk újságban, hogy ócsárolja a helyi fiatalokat. Nem jött be se a rend?rség sem a polgár?rség amikor Bagoly-maraton volt pedig egész éjszaka égett a villany ( nagyon vártam, hogy elküldhessem valamelyik hivatalos szerv képvisel?jét jó messzire ) és nem zaklatta Erikát (az egyesületünk elnöke) a polgármester, hogy már megint mi van a Teleházban.
Úgy gondolom, hogy látják, hogy van er?nk, sokan és egyre többen vagyunk persze magunkhoz képest.Pusztaföldvár kb.1700 lélekszámmal rendelkez? település Békés megyében.Erika sincs egyedül mint feln?tt aki kiáll a fiatalok mellett a helyben zajló pocskondiázások ellenére is. Vannak kapcsolataink amikr?l rendszeresen hírt adunk a helyi újságban. Egyre er?sebbek is vagyunk. Ez jó! Az egyesületünk elnökét megkereste más helyi egyesület, hogy csináljunk valamit közösen. Az volt a kérdésük, hogy hogyan csináljuk, hogy ennyien vagyunk és rendszeresen történik valami közösségi dolog nálunk. Elgondolkodtató. Nem vagyunk papírral rendelkez? szakemberek de úgy gondolom, hogy ösztönösen is jól csináljuk.
Ezek történtek velünk, nálunk az elmúlt hónapokban. Továbbadtam!!!